Landelijke mededelingen week 47

  • Wie is waar?

    Zoals u in de 200-dagen brief kon lezen, is er nagedacht over de wijze waarop we u kunnen betrekken bij de bezoeken die o.a. de eerstverantwoordelijk voorgangers brengen. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn om geïnspireerd te worden, willen ze hiertoe de komende tijd graag een palet aan ontmoetingen in het licht zetten.

     

    Voorgangersconferentie

    Zo was er afgelopen zaterdag een prachtige voorgangersconferentie in de Mereveld in Utrecht. Daarvoor waren naast de voorgangers en eerste hulpen ook vanuit elke gemeenschap introducées uitgenodigd. De conferentie stond in het teken van vertrouwen, van omgaan met verandering en in het elkaar geven van handvatten in hoe je dit samen kunt doen.

     

    Jubileum, verhuizing en gemeenschapsbezoeken

    Zondagmiddag was broeder Marten van der Wal bij één van de speciale vieringen die werd gehouden ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de gemeenschap De Berkel. Er waren diverse activiteiten voor jong en oud en volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

    Omdat de verhuizing van zr Nanda Ziere iets anders verliep dan gedacht, heeft zij de zondag besteed aan het uitpakken van dozen 😊.

    Komende weekend zal zij in de gemeenschap Zürich zijn. Broeder van der Wal is vrijdagavond 25 november aanwezig bij het concert van het landelijk orkest in Zwolle en zondag is hij in gemeenschap Arnhem.

     

    Buitenlandreizen

    Broeder en zuster IJdens en broeder en zuster Kroonenberg zijn deze week weer veilig teruggekeerd na een intensief bezoek aan de gemeenschap Perth. Er was aandacht voor een ieder. Vanwege de opzoekende liefde is broeder Jan Zwart afgelopen dinsdag voor een bezoek van een paar dagen naar de broeders en zusters in San Francisco gevlogen.

     

    Gepubliceerd op

  • vacature voorzitter bestuur

    Geliefde zusters, broeders en jonge mensen,

    Bij deze brief ontvangt u de vacature voor een nieuwe bestuursvoorzitter als opvolger van de huidige bestuursvoorzitter Bert Wiegman. Het zoeken en aanstellen van een nieuwe bestuursvoorzitter is een zichtbare stap in de beweging die het bestuur met haar brief van 24 juni 2021 heeft ingezet.

    Sindsdien zijn we met het programma Zichtbaar Bewegen hard aan het werk aan de doorontwikkeling naar een toekomstbestendige religieus-humanistische beweging. Een beweging waar mensen zich samen verdiepen, elkaar nabij zijn en inspireren om liefdevol te leven. Een beweging waar we tegemoetkomen aan diversiteit van ontmoeten om tot zingeving te komen, in en buiten de gemeenschappen. Hiervoor zijn nieuwe vormen van organiseren en besturen nodig. Een manier van besturen waar leden van het genootschap en andere liefhebbers van het gedachtegoed aan deelhebben.

    Zoals toegelicht in het journaal van vorige week, komt er daarom een uitvoerend bestuur. Het nieuwe bestuur heeft straks de dagelijkse leiding over het genootschap en staat onder toezicht van de
    Raad van Toezicht. Voor dit nieuwe bestuur zoeken we een nieuwe voorzitter. Een bevlogen bestuurder die het genootschap voor kan gaan in de beweging die we aan het maken zijn.

    In de bijgevoegde vacaturetekst staat op welke manier uit de kandidaten een nieuwe voorzitter wordt gekozen. De Raad van Toezicht benoemt de nieuwe voorzitter na een uitgebreide sollicitatieprocedure waarin de kandidaten worden beoordeeld op de gevraagde kwaliteiten. Ook in de aanpak van dit proces willen we zichtbaar bewegen.

    Aan u de vraag om samen met ons die voorzitter te vinden. En als u die voorzitter vindt in uzelf en u belangstelling heeft voor deze betekenisvolle plek in het genootschap, nodigen wij u van harte uit te solliciteren.

    Hartelijke groet,

    zuster Marina Kemperman-Eenschoten                                broeder Bert Wiegman
    voorzitter Raad van Toezicht                                                   voorzitter bestuur
     

    Vacaturetekst voorzitter bestuur.pdf

    Gepubliceerd op

  • Nieuw: mededelingenarchief

    Voor wie af en toe een eerder verzonden mededeling wil terugvinden, is er nu een eenvoudig archief.

    U / je vindt dat in de zijnavigatie (pc of laptop).

    NB: op mobiel of tablet is het archief nog niet benaderbaar. Ook is er nog geen zoekfunctie. Hebt u vragen over eerder verzonden mededelingen? Mail of bel dan met het servicebureau:

    Mededelingen archief

    Gepubliceerd op