Terug naar activiteitenoverzicht
25 oktober 2023

Lezing over Armoede, Inclusie en Volksgezondheid

Den Haag

Den Haag heeft een wethouder van armoede, inclusie en volksgezondheid. Onze wethouder Mariëlle Vavier beschouwt het als haar verantwoordelijkheid om de verbondenheid in de stad vorm te geven.

Het is het streven, dat iedereen zich thuis voelt in de stad ongeacht geslacht, ras, leeftijd, geaardheid, religie of afkomst. Het kennis hebben van elkaars cultuur en de beleving daarvan draagt bij aan meer harmonie in de samenleving.

In de Haagse samenleving moet iedere burger zijn plek kunnen vinden om een bestaan op te bouwen. Iedereen telt mee, maar is wel onderdeel van het geheel en moet daarom actief participeren in de samenleving.

Den Haag is een stad met 140 culturen, religies en levensbeschouwingen. 54% van de Haagse bevolking heeft een migratie-achtergrond. Respect voor elkaar, zowel van ‘oude’ als van ‘nieuwe’ Nederlanders, is essentieel voor een inclusieve samenleving.

Kern: bruggen slaan en met elkaar in gesprek blijven.

Religieuze en levensbeschouwelijke organisatie spelen een belangrijke rol bij het opbouwen van een inclusieve samenleving, zowel op praktisch als op beleidsniveau. Samenwerking van deze organisaties onderling als met maatschappelijke instellingen en de gemeente is essentieel voor de opbouw van een harmonieuze samenleving.

Het tot stand brengen van een brede samenwerking van vele maatschappelijk, religieuze en levensbeschouwelijke organisaties is essentieel om een inclusieve samenleving te realiseren.

Met wederzijds respect bouwen we een sterke, inclusieve samenleving.

Programma               

19:30 – 20:00 -- Inloop
20:00 – 20:30 -- Lezing Mariëlle Vavier
20:30 – 20:45 -- Muzikaal intermezzo
20:45 - 21:15 -- Paneldiscussie
21:15 – 21:45 -- Gelegenheid voor ontmoeting

Panelleden

Alexander Tuinstra (Apostolisch Genootschap, voorzitter panel)
Marie Anne van Erp (Coördinator Stichting Housemartin)
Bilal Sahin (Coördinator Vaderhuis Adam)
Harm Benthem (projectdirecteur Nieuwkomers, gem Den Haag)

Waar en wanneer?

Datum
woensdag 25 oktober 2023
Tijd
20:00 - 22:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap - Loevesteinlaan 170, Den Haag
Contactpersoon
Anja Mulder