Ga meteen naar:
- Leden kiezen onderwerpen paasvergadering
- Busvervoer voor een prikkie
- In zondagse kleren voor het scherm
- WWvK adopteert jongerenvakantieweek
- Voorkom een pandemie, dat is goedkoper dan nietsdoen
Leden kiezen onderwerpen paasvergadering
De leden en sympathisanten is gevraagd welke drie onderwerpen zij besproken willen hebben tijdens de online paasvergadering van 14 april. Ruim 1.400 leden en sympathisanten gaven hun voorkeur aan.
Ruim 63% wil graag geïnformeerd worden over de ‘visie van het bestuur op gemeenschappen’ en 59% kruiste 'visie op veranderende rituelen in/na coronatijd' aan. De onderwerpen ‘plaats en rol van de apostel’ en ‘naamgeving van het genootschap’ werden beide door 33% van de geënqueteerden gekozen. Gevolgd door ‘ontwikkelingen programma versterken geloofsgemeenschappen’ met een net iets lager percentage.
De percentages op een rij:
Aan de hand van deze keuzes en de punten die het bestuur onder de aandacht wil brengen, wordt het programma voor 14 april gemaakt. Misschien kunnen verschillende onderwerpen gecombineerd worden. En binnenkort bekijken we ook hoe we iedereen kunnen informeren over de overige onderwerpen, en niet te vergeten over de vragen en opmerkingen die gemaakt zijn.
Voor iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld: hartelijk dank voor uw/jouw inbreng!
Busvervoer voor een prikkie
Zingende kinderen die snoeppapiertjes achterlaten, toeristen die elke molen op de foto zetten, touringcarchauffeur Jeffrey Albers (39) uit gemeenschap Nieuwe Waterweg mist ze stiekem wel. Door corona doet hij geen dagtripjes en schoolreisjes meer. Gelukkig is er een tijdelijk alternatief: de 'prikbus', met nog veel blijere reizigers!
Jeffrey: “Het touringcarbedrijf waarvoor ik werk besloot te helpen toen we in Nederland met inenten begonnen. Mijn collega en ik halen ze met de rolstoelbus op bij hun woning in Rotterdam en brengen ze naar de priklocaties.
Een heerlijk uitje
Sommigen vinden het heerlijk om even buiten de deur te komen. Je ziet hoe dankbaar ze zijn dat ze met ons mee mogen. Ze genieten dan van alles: de muziek in de bus, het uitzicht, het mooie weer. Zelfs het centrum van Rotterdam is bijzonder voor iemand die bijna nooit meer het huis uit komt. Vooral wanneer we langs plekken komen die ze kennen van vroeger.
‘Je ziet hoe dankbaar ze zijn dat ze mee mogen’
Meer dan een chauffeur
Tijdens het rijden kan ik niet met de passagiers praten, ook omdat er plastic tussen de stoelen zit om besmetting te voorkomen. Maar omdat veel van hen in een rolstoel zitten, help ik met het vastzetten en losmaken. Zo heb ik toch contact, soms wel vier keer op een dag. Ik grap dan weleens: ‘Ik ga zomaar op mijn knieën voor u, hoe vaak maakt u dat nog mee?’ Dan moeten ze hard lachen.
Het mooiste werk
Ik wilde altijd al buschauffeur worden; ik ben een mensenmens. Het contact met de mensen vind ik het leukste van dit werk, vooral als ik meerdere dagen dezelfde groep rond mag rijden. Maar nu dat door corona al een jaar lang niet kan, ben ik blij dat ik de 'prikbus' rijd, want ik ben geen stilzitter. En als de mensen blij zijn, ben ik ook blij.”
In zondagse kleren achter het scherm
De zusters, broeders en jongeren van Gemeenschap De Wereld ontmoeten elkaar (bijna) alleen online. Coronatijd of niet. Benieuwd of ze in zondagse kleren achter het scherm zitten tijdens een eredienst? Of wat de kinderen die over de hele wereld wonen van de kringsamenkomsten vinden?
Je ziet het op apgen.nl, waar verschillende filmpjes een indruk geven van deze unieke gemeenschap. Sommigen zijn geëmigreerd naar Thailand, Frankrijk, Zuid-Afrika of Groot-Brittannië. Anderen werken of studeren tijdelijk in een (ver) buitenland. En verschillenden blijven ook verbonden met gemeenschap De Wereld als ze weer terug zijn in Nederland.
Elke maand ontmoeten ze elkaar voor de eredienst en de jongeren zien elkaar elke twee weken achter het scherm. En ook op andere manieren onderhouden ze nauw contact. Zo verschijnt vier keer per jaar Wereldwijd Verbonden, het gemeenschapsblad van De Wereld.
WWvK adopteert jongerenvakantieweek
WereldWijd voor Kinderen adopteert een vakantieweek voor jongeren met een beperking. Een unieke week waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Hiervoor zamelt WWvK geld in en zoekt vrijwilligers.
In deze vakantieweek, georganiseerd door stichting Wigwam, ligt het accent op samen zijn. Niet alleen samen ontspannen, samen op stap of samen koken. Maar ook samen met vrijwilligers – vaak leeftijdsgenoten – nieuwe belevenissen delen en samen grenzen verleggen. Na de vakantieweek zijn alle deelnemers heel wat vaardigheden rijker. En bovenal worden er vriendschappen gesloten voor het leven! Voor WWvK redenen genoeg om een van de deze Jongerenweken te adopteren.
Vrijwilligers hard nodig
Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om de Jongerenvakantieweek te organiseren. Voor elke jongere met een beperking zoekt stichting Wigwam een maatje die één op één begeleiding biedt. Ook zijn vrijwilligers nodig voor de activiteiten, huishoudelijke hulp en andere hand-en-spandiensten.
Help mee!
Lijkt het je leuk om een week samen met de jongeren een geweldige tijd te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger via stichting Wigwam. Of ondersteun de WWvK financieel op geef.nl
Voorkom een pandemie, dat is goedkoper dan nietsdoen
Deze pandemie is veroorzaakt door mensen, stelt filosoof Stephan Huijboom. Wij, en wij alleen, dragen verantwoordelijkheid voor de ecologische consequenties van ons gedrag. Het Parool plaatste zijn opiniestuk op 16 maart. Lees zijn opiniestuk hier >>