Landelijke mededelingen week 8

  • Wie is waar

    imagezqjnr.png

    Op woensdag 22 februari zijn zuster Nanda Ziere en haar man vertrokken naar Perth. Zij zullen daar betrokken worden in diverse activiteiten. Zondag 26 februari en zondag 5 maart zijn ze ook in de dienst in Perth.

    Op zondag 5 maart komt broeder Van der Wal (online) samen met gemeenschap de Wereld vanuit Berg en Dal.

    Gepubliceerd op

  • Benefietconcert

    De verschrikkelijke aardbevingsramp in Turkije en Syrië raakt ons allen zeer! Gemeenschap Eemland organiseert daarom in het gebouw in Amersfoort op 19 maart 2023, van 15.00 - 16.30 uur een Benefietconcert. Voor dit bijzondere concert vragen we een vrijwillige bijdrage voor de slachtoffers. Je kunt je voor dit concert aanmelden via eemland@apgen.nl. Wil je daarbij vermelden met hoeveel personen je aanwezig wilt zijn? Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • Weekbrief nummer 5

    In weekbrief nummer 5 wordt een tekst uit een brief van Jos van Oord geciteerd. Afgelopen week had zuster Nanda Ziere contact met hem. Graag verwijzen we naar de link waar deze en andere brieven aan Abel te vinden zijn: https://petrus.protestantsekerk.nl/series/brief/

    Gepubliceerd op

  • Samenkomst politie

    Tijdens de nieuwjaarsdienst vertelde zuster Nanda Ziere dat een groepje politiemensen bij elkaar was geweest. Ze wisselden ervaringen uit over gebeurtenissen tijdens hun werk, in relatie tot hoe ze vanuit hun apostolisch-zijn tegen de maatschappij aan (willen) kijken. Het gesprek bleek duidelijk in een behoefte te voorzien.

    Misschien zijn er wel meer medewerkers van de politie of andere opsporingsdiensten die met elkaar in gesprek willen gaan. Als dit het geval is, organiseren we een bijeenkomst met een lekkere lunch. Je kunt je reactie sturen naar broeder Wim Vleeming: wvleeming@apgen.nl.

    Gepubliceerd op

  • Concert Jongkoor

    Het Jongkoor (districtsjeugdkoor Harderwijk) geeft op 23 april om 14.00 en om 19.30 uur concerten in het gebouw van gemeenschap Eemland, locatie Amersfoort. Daarbij zijn ook indrukwekkende beelden te zien. Een toegangskaartje kost € 10,-. Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • Infoavond Bibliotheek online

    Ben je weleens op zoek naar artikelen, verhalen, muziek, video’s, gedichten of weekbrieven over een bepaald onderwerp? Voor het voorbereiden van een eredienst, gespreksavond, jeugdkringsamenkomst of gewoon ter verdieping, voor jezelf? Kijk dan in de nieuwe Bibliotheek online. De Bibliotheek online bevat informatie over religieus-humanistische onderwerpen, apostolisch en niet-apostolisch. Het systeem wordt continu aangevuld, maar er zijn al ruim 1800 items beschikbaar. De informatie is makkelijk doorzoekbaar via allerlei combinaties van trefwoorden. Op de website lees je er meer over.

    Om je wegwijs te maken in de Bibliotheek online organiseren we voor het district Eindhoven op woensdag 8 maart een informatieavond in de plaats van samenkomst te Arnhem, Winschotenlaan 46. Aanvang is om 20.00 uur. Meld je hier aan om de informatieavond bij te wonen.

    We zien je graag in Arnhem (of een van de andere informatieavonden) en hopen dat je een enthousiast gebruiker wordt.

    Team Bibliotheek online,

    bibliotheekonline@apgen.nl

    Gepubliceerd op