Landelijke mededelingen week 6

  • Wie is waar?

    imagetnavt.png

    Broeder Marten van der Wal is zondag 12 februari in de gemeenschap Zoetermeer. Zondag 19 februari zal hij de gemeenschap Lemmer bezoeken.

    Zuster Nanda Ziere is aanstaande zondag 12 februari in de gemeenschap Ede die haar 100-jarig bestaan viert.

     

    Gepubliceerd op

  • Aardbevingsramp Turkije en Syrië

    Maandag 6 februari waren er hevige aardbevingen in Turkije en Noord-Syrië. Naast de duizenden doden en gewonden raakten velen dakloos. De beelden uit het rampgebied veroorzaken ontzetting, machteloosheid maar ook de drang om te helpen.

    Het Apostolisch Genootschap wil in liefde werken aan een waardige wereld. Maar hoe breng je dat nu in de praktijk? Hoe bied je hulp? 

    Intussen komt de hulpverlening op gang, worden er goederen ingezameld en is giro 555 geopend om financieel hulp te bieden. Misschien ben jij samen met anderen in je gemeenschap ook in actie gekomen. Laat het ons weten via noodhulp@apgen.nl.

    Wereldwijd voor Kinderen is eveneens een actie begonnen om hulp te bieden. Zij doen dit in samenwerking met de Stichting Nederlands Turkse Vrijwilligers. Op de website kun je hierover meer lezen. Met jouw gemeenschap kun je ook bij dit initiatief aansluiten.

    We kunnen ondersteuning bieden vanuit de landelijke organisatie, jouw initiatief meer bekendheid geven en helpen bij verdere acties. En als je in je gemeenschap een geldinzamelingsactie bent begonnen, zal het bestuur de opbrengst sowieso verdubbelen. Dus laat het ons weten!

    Het bestuur zal vanuit het genootschap aan WWvK én aan PAX ieder een bedrag van 15.000,- euro schenken ter ondersteuning van hun acties voor noodhulp aan Turkije en Syrië.

    Gepubliceerd op

  • landelijke erediensten en overdenkingen

    Binnenkort ontvangt je de 300-dagenbrief. Daarin informeren zuster Nanda Ziere en broeder Marten van der Wal je onder meer over twee andere vormen van landelijke inspiratiesamenkomsten die voortaan elke tweede zondag van de maand naast de landelijke eredienst plaatsvinden. We hopen dat deze variatie een verrijking is en meer kansen biedt om geïnspireerd te raken.

    Aanstaande zondag kun je dus kiezen uit drie (online) samenkomsten:

    1) Landelijke eredienst

    Een landelijke eredienst met apostolische rituelen. De dienst wordt live uitgezonden vanuit een van onze gebouwen. Het thema van de weekbrief staat centraal.

     

    2) Landelijke overdenking

    We nemen je mee in een overdenking vanaf een originele locatie in het land. Het thema van de weekbrief staat centraal.

     

    3) Interactieve samenkomst

    Tijdens deze samenkomst gaan we op interactieve wijze samen in op het thema van de weekbrief. Let op! Voor deze samenkomst graag van te voren aanmelden. Dat kan via onderstaande link.

     

    Ondertiteling en vertalingen

    Vanaf de derde zondag van de maand zijn er van de landelijke eredienst en de overdenking ondertitelde versies beschikbaar. Elke vierde zondag van de maand zijn er ook versies met Engelse ondertiteling. Ze zijn beschikbaar via dezelfde YouTube links. Meer informatie vind je op de website: www.apgen.nl/onlineontmoetingen

     

    Gepubliceerd op

  • workshop organisten en pianisten

    Vrijdag 10 maart geeft Bas Westerhof van 15.00 - 18.30 uur een workshop voor organisten en pianisten in het gebouw van gemeenschap Hilversum. Je kunt je aanmelden via bwesterhof@apgen.nl. Na je aanmelding ontvang je een mail met bevestiging en een opdracht die je eventueel kan voorbereiden. Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • landelijke paassamenkomst

    Op zondag 9 april, eerste paasdag, is de paassamenkomst in de Doelen in Rotterdam. Iedereen kan live online meekijken. Zet de datum en tijd alvast in je agenda als je dit niet wilt missen. Misschien kijk je vanuit huis mee of kijk je samen via het grote scherm in het gebouw. De samenkomst begint om 14.00 uur. De geestelijk verzorgers en een aantal andere genodigden ontvangen nog de uitnodiging om met hun partners aanwezig te zijn in de Doelen.

     

    Gepubliceerd op