Week 23 (archief 2023)

  • Landelijke samenkomsten

    Zondag 11 juni zijn er weer (online) drie samenkomsten: een landelijke eredienst vanuit gemeenschap Limburg, een landelijke overdenking en een interactieve samenkomst. Het thema van de samenkomsten is 'kleiner groeien doet bloeien'.

    De landelijke eredienst wordt verzorgd door zuster Ineke Gerritse-Zwart (districtsvoorganger district Eindhoven) en broeder Michel Post (medewerker landelijke organisatie, afdeling Inhoud).

    Tijd: 10.00 - 11.00 uur

    Link: YouTube link: https://youtube.com/live/-Z3iL1c1ICQ?feature=share

    De landelijke overdenking wordt uitgezonden vanuit Emmeloord. Sprekers zijn zuster Marlies Orsel en zuster Karin van Markus.

    Tijd: 10.00 - 11.00 uur

    Link: https://youtu.be/X4-m7e_mtug

    De online interactieve ontmoeting vanuit Zaandam start om 11.00 uur. Doe je mee?

    Tijd: 11.00 -12.00 uur

    Link: https://us02web.zoom.us/j/84080998279

    Een overzicht van de samenkomsten vind je op de website. Je vindt daar ook informatie over samenkomsten die je kan terugkijken en ondertitelde uitzendingen.

     

    Gepubliceerd op

  • Online bijeenkomst Maatschappelijke Betrokkenheid

    Op maandag 12 juni is er van 19.30-21.00 uur weer een onlinebijeenkomst Maatschappelijke Betrokkenheid. We besteden dan aandacht aan het project SLAAPZAKTIE van WereldWijd voor Kinderen. Voor dit project is meer dan 75 kuub aan slaapzakken, warme dekens en winterjassen ingezameld om Oekraïners de winter van 2022/2023 door te helpen. Daarnaast is bijna € 12.000,- gedoneerd.

    Wat is het succes achter dit project? Hoe is dit project opgezet en uitgevoerd? Hoe is draagvlak gecreëerd en wat kunnen we leren van de ervaringen van WereldWijd voor Kinderen?

    Wil je deelnemen aan deze online Zoom-bijeenkomst? Klik dan op 12 juni op de link https://us06web.zoom.us/j/3150180756 om toegang te krijgen. We starten om 19.30 uur. Voor vragen kun je contact opnemen met Alie van der Wal: avanderwal@apgen.nl

    Gepubliceerd op

  • Webinar onderzoeksresultaten Family Factor

    Door Family Factor is onderzoek gedaan onder ouders, jeugd en jeugdverzorgers. Het doel was meer inzicht te krijgen in de ondersteuning en facilitering bij de apostolische opvoeding. Hoe kunnen we bijvoorbeeld met ons landelijk aanbod zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de behoeften van ouders en jeugd? Inmiddels zijn de onderzoeksresultaten bekend. Deze zijn besproken tijdens een webinar op 16 mei jl. Dit webinar kan je terugkijken via : https://www.apgen.nl/jeugd.

    Gepubliceerd op

  • Waarde(n)vol opgroeidag

    Op 30 september is de Waarde(n)vol Opgroeidag. Deze vindt plaats bij Green Village Nieuwegein. Deze dag is bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij het overbrengen van apostolische waarden op volgende generaties. Dus of je nu (groot)ouder bent, (jeugd)verzorger of geestelijk verzorger, deze dag is voor jou. En als je iemand wilt meenemen, kan dat ook.
    We willen graag van tevoren weten of je van plan bent erbij te zijn en welke onderwerpen er op de agenda moeten komen. Daarom vragen we je om een korte vragenlijst in te vullen op de website.

     

    Gepubliceerd op

  • Infoavond bibliotheek online

    Ben je weleens op zoek naar artikelen, verhalen, muziek, video’s, gedichten of weekbrieven over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van een eredienst, gespreksavond, jeugdkringsamenkomst of gewoon ter verdieping, voor jezelf? Kijk dan in de nieuwe Bibliotheek online. De Bibliotheek online bevat informatie over religieus-humanistische onderwerpen, apostolisch en niet-apostolisch. Het systeem wordt continu aangevuld, momenteel zijn er al ruim 2200 items beschikbaar. De informatie is makkelijk doorzoekbaar via allerlei combinaties van trefwoorden. Op de website lees je er meer over.

    Om je wegwijs te maken in de Bibliotheek online organiseren we voor het district Schiedam op woensdag 21 juni een informatieavond in de plaats van samenkomst te Dordrecht, Van Baerlestraat 130. Aanvang is om 20.00 uur. Meld je hier aan om de informatieavond bij te wonen.

    We zien je graag in Dordrecht en hopen dat je een enthousiast gebruiker wordt. 

    Team Bibliotheek online, 

    bibliotheekonline@apgen.nl

     

     

    Gepubliceerd op

  • Herinnering meedenken over paassamenkomst

    In de nieuwsbrief De Stroom van 25 mei stonden de resultaten van de enquête over de paassamenkomst. Veel ondervraagden waren enthousiast. Een kleine groep had kritische kanttekeningen. Misschien behoor jij tot die groep. Zuster Nanda Ziere gaat daarover graag op 20 juni met je in gesprek om eventueel zaken te kunnen verbeteren. Wil je hierbij zijn, meld je dan aan.

    • Dinsdagavond 20 juni 2023
    • Tijd: 20.00 uur
    • Locatie: Berg en Dal, Jacob van Lenneplaan 12, Baarn
    • Aanmelden kan via de website.

     

    Gepubliceerd op

  • Wie is waar?

    image2xhz.png

    Komende zondag 11 juni is broeder Marten van der Wal bij de gesprekgroep in Wageningen die elke tweede zondag van de maand samenkomt.  Op woensdag 14 en donderdag 15 juni nemen zuster Nanda Ziere en broeder Marten van der Wal deel aan de conferentie met de kring van districtsvoorgangers.

     

    Gepubliceerd op