Week 19 (archief 2023)

  • landelijke samenkomsten

    Zondag 14 mei zijn er drie samenkomsten: een landelijke eredienst vanuit gemeenschap Nieuwe Waterweg, een landelijke overdenking en een interactieve samenkomst.

    De landelijke eredienst heeft als thema ‘Groei’ en wordt verzorgd door zuster Monique van de Lagemaat (voorganger gemeenschap Nieuwe Waterweg), broeder Martin Groen (lid gemeenschap Gouda) en broeder André van de Lagemaat (lid gemeenschap Nieuwe Waterweg)

    Tijd: 10.00 - 11.00 uur

    Link: https://www.youtube.com/watch?v=444wQBeJv3A

    De landelijke overdenking met als thema ‘Groei' wordt uitgezonden vanuit Teuge. Sprekers zijn de Moche Terriet (9 jaar), Paul Bethlehem (27), Frank Westerhof (56) en Col Poley (90).

    Tijd: 10.00 -11.00 uur
    Link: https://www.youtube.com/watch?v=Ukw4WKOtmZU

    De online interactieve ontmoeting heeft als thema ‘Groei’. Deze ontmoeting begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. Doe je mee?

    Tijd: 11.00 -12.00 uur

    link: https://us02web.zoom.us/j/81439284961

    Een overzicht van de samenkomsten vind je op de website. Je vindt daar ook informatie over samenkomsten die je kan terugkijken en ondertitelde uitzendingen.

    Gepubliceerd op

  • bevindingen meldpunt voor (voormalige) leden

    Vorige week lieten we u weten dat we het rapport zouden publiceren over de bevindingen van de adviescommissie meldpuntregeling ApGen. Het onafhankelijke meldpunt was opengesteld voor alle (voormalige) leden die schade hebben ervaren door de normerende en uniformerende cultuur die tot in de jaren ’90 van de vorige eeuw in ons genootschap aanwezig was.

    Het rapport, inclusief een reactie van het bestuur van het Apostolisch Genootschap staat inmiddels op de website.

     

    Gepubliceerd op

  • activiteiten IDZO

    De komende maanden organiseert IDZO allerlei activiteiten in Frankrijk, zoals droomdekens maken, een wielerweek, klusweken, een wandelweek en een koorweek. Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website, www.idzo.eu

    Gepubliceerd op

  • ondernemers in verbinding

    Al enige tijd ontmoeten 10 à 20 apostolische ondernemers elkaar via Teams om met elkaar te praten over ondernemerschap en apostolisch-zijn. Welke apostolische waarden vind je belangrijk in je ondernemerschap en schuurt het wel eens? Wat is voor jou, als apostolische ondernemer, maatschappelijk verantwoord ondernemen? En wat zijn je belangrijkste lessen geweest?

    Zo kunnen we van elkaar leren en ondersteunen. Dat hebben we een aantal keren via Teams gedaan, maar het is natuurlijk ook fijn elkaar live te ontmoeten. Dat doen we vrijdag 9 juni van 17.00 tot 21.00 uur op Berg en Dal , Jacob van Lenneplaan 12 in Baarn. Ben je ondernemer en wil je ook aansluiten? Laat het even weten aan Andrew Hoffmanns (ahoffmanns@apgen.nl) of Jeannette Brink (jbbrink@apgen.nl) en schuif aan. Graag tot dan!

     

    Gepubliceerd op

  • bijzondere ontmoeting in nieuwe vorm

    Afgelopen 30 april was de generatieontmoeting rondom vrede en vrijheid. Maar liefst vier generaties gingen met elkaar in gesprek. Samen met de rondleiding en de bijzondere plek bleek het een inspirerende en vooral verbindende ervaring.

    Kijk voor een sfeerimpressie op de website. Is er een nieuwe ontmoeting in jouw gemeenschap die je wilt delen? Mail dan naar communicatie@apgen.nl.

    Gepubliceerd op

  • Wie is waar?

     

    imageev6a.png

    Afgelopen vrijdag deed zuster Nanda Ziere mee aan een evenement van Iederal: de vollemaanswandeling, die deze keer in Park Sonsbeek in Arnhem was. De vollemaanswandeling gaat over verbinden en verwonderen. Samen overdenken en verstillen in maanlicht. Het thema op 5 mei was Vrijheid. De groep liet zich bij een prachtige volle en heldere maan verrassen door wat ze beleefden.

    Broeder Marten van der Wal was afgelopen zondag als verrassing in gemeenschap De Zaan.

    Komende zondag 14 mei, woont zuster Nanda Ziere een dienst bij van de Nieuw Apostolische Kerk in Almelo, verzorgd door Apostel Klene.

    Gepubliceerd op