Week 18 (archief 2023)

  • bikersdienst Zürich

    In september volgend jaar, 2024, is er een Bikersdienst in Zürich. De bikerstocht bestaat uit twee dagen ernaartoe rijden, twee dagen in Zwitserland en twee dagen voor de terugweg.

    Vind je het leuk om met je motor mee te rijden? Of heb je niets met motoren maar wil je graag bij de inspiratieontmoeting op 15 september zijn? Je bent welkom om aan te sluiten! Geef alvast je interesse door via de website (dit is nog geen aanmelding).

    Gepubliceerd op

  • bevindingen meldpunt voor (voormalige) leden

    Volgende week publiceren we een rapport op onze website over de bevindingen van de adviescommissie van het meldpunt dat tot eind 2022 actief was. Dit onafhankelijke meldpunt was van 1 december 2020 t/m 31 maart 2022 opengesteld voor alle (voormalige) leden die schade hebben ervaren door de normerende en uniformerende cultuur die tot in de jaren ’90 van de vorige eeuw in ons genootschap aanwezig was.

    In het rapport deelt de adviescommissie van het meldpunt inzichten op basis van haar contacten met 207 melders. Ook brengt zij enkele adviezen over aan het bestuur van het genootschap. Op zijn beurt geeft het bestuur van het genootschap een reactie op de bevindingen en adviezen van de commissie van het meldpunt.

    Het meldpunttraject heeft veel inspanning gevraagd en ook financiële consequenties voor het genootschap gehad. We hopen dat we hiermee vanuit liefde (hebben) kunnen bijdragen aan heling van degenen die beschadigd zijn door hun opvoeding binnen het genootschap van voor de eeuwwisseling. Zo zetten we ons in om de belangrijke waarde compassie beleefbaar te maken.

    Het rapport vindt u in de loop van volgende week op apgen.nl/over-ons/reflectie-op-verleden/extern-meldpunt/

    Gepubliceerd op

  • pianofestival Hilversum

    Zaterdag 3 juni is er een pianofestival in het gebouw van gemeenschap Hilversum. Het programma bestaat uit een openbare masterclass en een concert voor piano en orgel. De masterclass is bedoeld voor (jonge) pianisten en wordt verzorgd door de pianist Erwin Rommert Weerstra.

    Meld je aan als deelnemer of toehoorder! Dat kan via de website.

     

    Gepubliceerd op

  • Utrecht Pride 2023

    Op zaterdag 3 juni doet het Apostolisch Genootschap voor de vierde keer mee met de Utrecht Pride. We willen laten zien dat geloof en jezelf mogen zijn prima samengaan. Iedereen is gelijkwaardig, van welke geaardheid, kleur of afkomst ook. Vaar jij dit jaar ook mee?

    Ga naar de website en geef je op. En natuurlijk kan je een vriend/vriendin meenemen.

    Gepubliceerd op

  • herinnering webinar AVG

    Dinsdagavond 9 mei is de webinar 'AVG en auteursrechten voor apostolischen'. Een informele bijeenkomst die je gereedschappen in handen geeft, zodat je straks met een gerust hart informatie kunt publiceren en vragen uit je gemeenschap kunt beantwoorden over bijvoorbeeld de publicatie van foto's of een YouYube-filmpje. Kijk voor meer informatie op de website.

    Gepubliceerd op

  • kampeerweekend jongvolwassenen

    Alle jongeren tussen de 18 en 25 jaar hebben vorige week een flyer ontvangen over het Onvergetelijk Kampeerweekend van 30 juni t/m 2 juli. De deadline voor het aanmelden hiervoor is 12 mei!  Wil je mee meld je dan hier aan. Het aantal plekken is beperkt en vol is vol!

    Gepubliceerd op

  • webinar onderzoeksresultaten Family Factor

    Speciaal voor ouders en (jeugd)verzorgers is er dinsdag 16 mei van 20.00 tot 21.00 een webinar! Online krijgt u meer informatie over het onderzoek dat onlangs is afgerond. Doel was meer inzicht te krijgen in de ondersteuning en facilitering bij de Apostolische opvoeding. Hoe kunnen we met ons landelijk aanbod de behoeften van ouders en jeugd zo goed mogelijk tegemoetkomen? Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

     

    Gepubliceerd op

  • Wie is waar?

     

    imagers05.png

    Op donderdag 4 mei zijn zuster Annemieke Floor-Schreudering en broeder Marten van der Wal namens ons allen aanwezig bij de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Zij zullen bij het monument op de Dam een krans leggen voor alle slachtoffers.

    Zondag 7 mei verzorgt zuster Nanda Ziere online de eredienst van gemeenschap San Francisco.

    Gepubliceerd op