Week 17 (archief 2023)

  • Infoavond Bibliotheek online

    Ben je weleens op zoek naar artikelen, verhalen, muziek, video’s, gedichten of weekbrieven over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van een eredienst, gespreksavond, jeugdkringsamenkomst of gewoon ter verdieping, voor jezelf? Kijk dan in de nieuwe Bibliotheek online. De Bibliotheek online bevat informatie over religieus-humanistische onderwerpen, apostolisch en niet-apostolisch. Het systeem wordt continu aangevuld, momenteel zijn er al ruim 2100 items beschikbaar. De informatie is makkelijk doorzoekbaar via allerlei combinaties van trefwoorden. Op de website lees je er meer over.

    Om je wegwijs te maken in de Bibliotheek online organiseren we voor het district Noord op woensdag 10 mei een informatieavond in de plaats van samenkomst te Hoogeveen, Van Limburg Stirumstraat 84. Aanvang is om 20.00 uur. Meld je hier aan om de informatieavond bij te wonen.

    We zien je graag in Hoogeveen (of een van de andere informatieavonden) en hopen dat je een enthousiast gebruiker wordt. 

    Team Bibliotheek online, 

    bibliotheekonline@apgen.nl

    Gepubliceerd op

  • Muziekfestival

    Een hele dag zingen … Klinkt dat als muziek in je oren? Doe dan mee met het muziekfestival voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.  Het festival is in het gebouw van Amersfoort en begint om 10.00 uur. We sluiten de dag af met een echt concert. En natuurlijk zorgen we voor een lunch en lekkers tussendoor.

    Doe je mee? Ga dan naar de website en meld je aan. Je vindt er ook meer informatie over het programma. En neem gerust een vriend of vriendin mee. Meld ze wel even aan via de website.

    Ouders/verzorgers zijn welkom bij de gezamenlijke start om 10.00 uur en bij het concert. Dit begint om 14.00 uur. En natuurlijk zijn ook andere belangstellenden van harte welkom bij het concert. Aanmelden is niet nodig.

     

    Gepubliceerd op

  • Webinar

    Dinsdagavond 9 mei is de webinar 'AVG en auteursrechten voor apostolischen'. Een informele bijeenkomst die je gereedschappen in handen geeft, zodat je straks met een gerust hart informatie kunt publiceren en vragen uit je gemeenschap kunt beantwoorden over bijvoorbeeld de publicatie van foto's of een YouTube-filmpje. Kijk voor meer informatie op de website.

     

    Gepubliceerd op

  • webinar onderzoeksresultaten Family Factor

    Door Family Factor is onderzoek gedaan onder ouders, jeugd en jeugdverzorgers. Het doel was meer inzicht te krijgen in de ondersteuning en facilitering bij de apostolische opvoeding. Hoe kunnen we bijvoorbeeld met ons landelijk aanbod zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de behoeften van ouders en jeugd? Inmiddels zijn de onderzoeksresultaten bekend. Ben je benieuwd? Zet dan 16 mei alvast in je agenda. Die avond is er een online webinar. Binnenkort volgt er meer informatie.

    Gepubliceerd op

  • Nieuwe podcast online

    De nieuwe podcasts van Ivo Samplonius en Rob Does zijn een nieuw, fris geluid over apostolische zaken, groot en klein. Inmiddels staat  alweer de derde aflevering online.

    Gepubliceerd op

  • Wie is waar?

    imagevyws.png

    Zuster Nanda Ziere en broeder Marten van der Wal zijn komende zondag 30 april bij de generatie-ontmoeting op het ereveld in Loenen, de rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op deze bijzondere plek gaan verschillende generaties in gesprek over het thema ‘vrede en vrijheid’. Deze dag zijn er volop mogelijkheden om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en leren we op speelse wijze ‘hoe je vrede kunt doen’. De samenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijk eresaluut.

    Op donderdag 4 mei zijn zuster Annemieke Floor-Schreudering en broeder Marten van der Wal namens ons allen aanwezig zijn bij de Nationale Herdenking in de Nieuwe Kerk te Amsterdam en vervolgens bij het monument op de Dam. Daar zullen ze een krans leggen voor alle slachtoffers.

    Gepubliceerd op