week 14

  • Paassamenkomst

    Op eerste paasdag, zondagmiddag 9 april is de paassamenkomst in de Doelen. Kijk en luister je mee? Het globale programma is als volgt:

    • vanaf 13.45 uur: muzikaal voorprogramma
    • 14.00 uur start samenkomst
    • rond 15.00 uur moment van herdenken
    • 15.15 uur pauze
    • 16.00 uur voortzetting samenkomst
    • rond 16.30 uur vernieuwen van het verbond
    • 17.00 uur einde

     

    Geniet dus mee vanaf 13.45 uur via:

     

    Wil je er graag bij zijn in Rotterdam? Dat kan nog door je aan te melden via deze link.

    In verband met Pasen, is er deze maand geen landelijke overdenking, interactieve samenkomst of kinderinspiratiedienst.

    Gepubliceerd op

  • Nieuwe bestuursvoorzitter

    Maandag 3 april is Annemieke Floor-Schreudering benoemd als bestuursvoorzitter van het genootschap. Zij volgt Bert Wiegman op die deze functie twaalf jaar vervulde. Tegelijk met haar benoeming start het nieuwe uitvoerende bestuur dat niet alleen beleid maakt, maar dit ook uitvoert. De bestuurlijke wijzigingen maken deel uit van een breder veranderingstraject naar minder hiërarchie en meer verantwoordelijkheid bij leden en andere betrokkenen. Op de website lees je er meer over. Ook kun je een interview bekijken met Annemieke Floor en Bert Wiegman, hiervoor moet je wel even inloggen.

     

    Gepubliceerd op

  • Infoavond bibliotheek online

    Ben je weleens op zoek naar artikelen, verhalen, muziek, video’s, gedichten of weekbrieven over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld voor het voorbereiden van een eredienst, gespreksavond, jeugdkringsamenkomst of gewoon ter verdieping, voor jezelf? Kijk dan in de nieuwe Bibliotheek online. De Bibliotheek online bevat informatie over religieus-humanistische onderwerpen, apostolisch en niet-apostolisch. Het systeem wordt continu aangevuld, momenteel zijn er al ruim 2100 items beschikbaar. De informatie is makkelijk doorzoekbaar via allerlei combinaties van trefwoorden. Op de website lees je er meer over.

    Om je wegwijs te maken in de Bibliotheek online organiseren we voor het district Heemskerk op woensdag 19 april een informatieavond in de plaats van samenkomst te Alkmaar, Picassolaan 20. Aanvang is om 20.00 uur. Meld je hier aan om de informatieavond bij te wonen.

    We zien je graag in Alkmaar (of een van de andere informatieavonden) en hopen dat je een enthousiast gebruiker wordt. 

    Team Bibliotheek online,
    bibliotheekonline@apgen.nl

    Gepubliceerd op

  • Doeboekje

    Voor zondag eerste paasdag is er een doeboekje beschikbaar voor kinderen van de eerste kring.

    Ook voor volwassenen staan er mooie en verdiepende vragen in. Tijdens de paassamenkomst wordt er ook aandacht aan het boekje besteed. Je vindt het boekje op de website.

     

    Gepubliceerd op

  • Inspiratiekaarten

    Eerder ontving je kaarten over verwondering, verbondenheid en vertrouwen. Deze drie waarden staan tezamen met 'verantwoordelijkheid' binnen ons genootschap centraal. Afgelopen week heb je de inspiratiekaart 'verantwoordelijkheid' per post ontvangen. Op de website kun je deze kaart downloaden.

    Gepubliceerd op

  • Bijzonder concert Jongkoor

    Het Jongkoor (districtsjeugdkoor Harderwijk) geeft op 23 april om 14.00 en 19.30 uur een bijzonder concert in het gebouw in Amersfoort. Het vierentwintigkoppige koor zingt The Armed Man: A Mass for Peace van componist Karl Jenkins. Bij dit stuk over oorlog en vrede zijn niet alleen koor en musici te horen, maar ook indrukwekkende beelden te zien.

    Koop je kaartjes (à € 10) via de website. Je vindt daar ook meer informatie.

     

    Gepubliceerd op

  • Persoonlijke en eigenzinnige podcasts

    Naast de nieuwe vormen van inspiratie op zondag, zijn er nu maar liefst twee nieuwe podcasts te beluisteren: 'Wij stellen hier de vragen'. Twee persoonlijke podcasts door Ivo Samplonius en Rob Does, over apostolische zaken groot en klein.

    De eerste twee podcasts gaan over het maandthema ‘vertrouwen’ en de podcast van april heeft ‘verantwoordelijkheid’ als onderwerp.  Ook zijn er vragen uit het publiek en komen Marten van der Wal en/of Nanda Ziere aan het woord. Via de website kun je deze fijne podcasts beluisteren.

    Gepubliceerd op

  • Ontmoeting van jong en oud in Loenen

    Mis het niet en reserveer zondag 30 april in je agenda! Want dan vindt de generatieontmoeting rondom vrede en vrijheid plaats, georganiseerd op en rondom het ereveld in Loenen. Zoveel mogelijk generaties gaan dan met elkaar in gesprek over dit actuele thema.

    Wil je erbij zijn? Meld je dan aan, samen met iemand uit een andere generatie. Bijvoorbeeld je moeder, zoon of kleindochter. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website.

     

    Gepubliceerd op

  • Sprankelende muziekmiddag Heerlen

    Op 23 april is er een muziekmiddag in het gebouw in Heerlen. Het belooft een sprankelende middag te worden met vocale en instrumentale muziek van verschillende koren, solisten en musici.

    De muzikale middag start om 14.00 uur in het gebouw in Heerlen aan de Meezenbroekerwegf 11A. De toegang is vrij, een donatie aan het Unicef Kinderfonds wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • Wie is waar?

     

    imageiltik.png

    Wie is waar?

    Eerste paasdag, komende zondag 9 april, gaan zuster Nanda Ziere en broeder Van der Wal graag voor tijdens de Paassamenkomst in de Doelen in Rotterdam.

    Zij ontmoeten u allen daar graag, fysiek of online.

    Gepubliceerd op