Week 13

  • image36fj1d.png

    Zaterdag 1 april heeft broeder Marten van der Wal een aandeel in de Van Oosbreelezing. Het thema staat dit jaar in het teken van de doop.  Ook zuster Nanda Ziere is bij deze lezing aanwezig.  

    Zondag 2 april is zuster Nanda Ziere in Amstelveen waar de gemeenschappen Amstelveen en Amsterdam Slotervaart samen de eredienst vieren. Broeder Van der Wal is deze ochtend in gemeenschap Dordrecht.

    Gepubliceerd op

  • Paassamenkomst

    Paassamenkomst
    Zondag 9 april is de Paassamenkomst in de Doelen in Rotterdam. We verdiepen ons in de essentie en eenvoud van ons geloof: liefdevol leven vanuit dankbaarheid voor het grote geheel waarvan we deel zijn. Die kern geeft ons houvast bij de beweging die we maken. Ook besteden we in deze samenkomst zorgvuldige aandacht aan de wisseling van het bestuur en gedenken we de zusters, broeders en jongeren die de achterliggende periode zijn overleden. En graag vernieuwen we het verbond, de afspraak die we hebben om in alle omstandigheden steeds weer te kiezen voor de liefde.

    Liefdevol gedenken
    Voor het eerst gedenken we tijdens deze samenkomst niet alleen de geestelijk verzorgers, maar alle zusters, broeders en jongeren die zijn overleden tussen Pasen 2022 (17 april 2022) en Pasen 2023. Tijdens het moment van herdenken zullen hun namen getoond worden met de gemeenschap waarvan ze deel uitmaakten.

    Aanbieding
    Op zondag 2 april wordt u in de gelegenheid gesteld een liefdesaanbieding te brengen. Als u gebruikmaakt van een overschrijving per bank, dan kunt u uw liefdesaanbieding overmaken naar rekeningnummer: NL27ABNA0427054117. Wilt u bij de omschrijving alleen het volgende vermelden:

    • gemeenschapscode van uw gemeenschap; deze vindt u op de website en 'paasaanbieding'

     

    Uitkijken naar de samenkomst
    We hebben een aantal mensen gevraagd over de Paassamenkomst. Waar kijken ze naar uit en hoe willen ze bijdragen? Bekijk hier het filmpje.

    Online kijken
    U kunt de samenkomst online, live volgen. Hieronder vindt u alvast de link. U vindt daar binnenkort meer informatie.

     

    Gepubliceerd op

  • nieuwe voorzitter van het bestuur

    Op maandag 3 april ondertekenen broeder Bert Wiegman en zuster Annemieke Floor-Schreudering de nieuwe statuten bij de notaris. Vanaf dat moment is zij officieel voorzitter van het bestuur.

    Broeder Bert Wiegman blijft algemeen geestelijk verzorger tot zijn pensioen eind april, waaraan we op een bij hem passende wijze aandacht zullen schenken.

    Gepubliceerd op

  • Hulpacties slachtoffers aardbevingsramp Turkije en Syrië

    De afgelopen twee maanden zijn verschillende gemeenschappen in actie gekomen om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië. Zo werd er een buffet georganiseerd, cake gebakken en een extra aanbieding gebracht. Ook waren er verschillende benefietconcerten.
    Alle acties tezamen brachten € 3.271,80 op. Dit bedrag wordt door het bestuur van het genootschap verdubbeld en overgemaakt aan de hulporganisaties.

    Eerder maakte het genootschap al € 15.000,- over aan PAX en € 15.000,- aan WereldWijd voor Kinderen.

     

    Gepubliceerd op

  • Op weg naar meer participatie van leden

    Wanneer we het hebben over ledenparticipatie kijken we naar de manier waarop leden en andere betrokkenen bij het genootschap kunnen meedenken, -beslissen en -besluiten. De achterliggende tijd is er geoefend met vormen van ledenparticipatie die bij het genootschap zouden kunnen passen. Ook liggen er twee documenten over ledenparticipatie. Nu willen we een volgende concrete stap zetten.

    Doe mee!

    We vormen een expertiseteam dat  de verschillende mogelijkheden van participatie die in de documenten beschreven worden vormgeeft. Het team bestaat uit deskundigen en mensen met affiniteit met het onderwerp ledenparticipatie. Misschien heb je ideeën over hoe ledenparticipatie eruit zou kunnen zien? Of kun je goed omgaan met verschillende belangen en heb je ervaring in het organiseren van vormen van participatie? Stuur dan een e-mail naar bewegen@apgen.nl t.a.v. Wouter Beuzel en leg daarin kort uit waarom je mee wilt doen en wat je zou willen en kunnen doen.

    Gepubliceerd op