Week 12

  • Wie is waar?

    imagea183.png

    Vrijdag 24 maart zijn zuster Nanda Ziere en broeder Marten van der Wal bij de generale repetitie voor de paassamenkomst van het koor en orkest in Almere.

    Zondag is broeder Marten van der Wal in Hilversum voor een gezamenlijke ontmoeting van de gemeenschappen Hilversum en Harderwijk. Zuster Nanda Ziere komt die zondag samen met gemeenschap Utrecht.

     

    Gepubliceerd op

  • generatieontmoeting Loenen

    Zondag 30 april is er een generatieontmoeting vrede en vrijheid op en rond het ereveld in Loenen. Zoveel mogelijk generaties gaan dan met elkaar in gesprek over dit actuele thema. Meld je aan, samen met iemand uit een andere generatie. Bijvoorbeeld je moeder, opa of kleindochter. Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • Van Oosbreelezing zaterdag 1 april

    De jaarlijkse Van Oosbreelezing op zaterdag 1 april is ook te volgen via onderstaande link:

    https://youtube.com/live/mMPq3hF4wCY?

    Gepubliceerd op

  • Stille week

    In ons genootschap hebben we een lange traditie om in de Stille Week stil te staan bij de oorsprong van ons gedachtegoed. Dan denken we aan Jezus van Nazareth die een gezindheid van onvoorwaardelijke liefde belichaamde die we ook vandaag willen nastreven. De urgentie om invulling te geven aan deze gezindheid lijkt groter dan ooit. Groepen leven op gespannen voet met elkaar en de aarde zal ons alleen dan blijven huisvesten als we onze relatie met haar structureel herzien. Jezus sprak over een levenshouding die ons helpt om duurzame doelen te bereiken. Daarom staan we stil bij die gedenkwaardige laatste week van zijn leven.

    Daartoe hebben we een videoproductie gemaakt over negen verhalen uit de Stille Week. Ze zijn in deze tijd geplaatst en jongeren reflecteren erop in een podcast. Er klinkt passende muziek die grotendeels is uitgevoerd door zangers van gemeenschap De Zaan.

    De complete productie kan je bekijken via deze link. De verschillende ProPresenter-links kun je downloaden via de website.

    Gepubliceerd op

  • Paassamenkomst

    Aanmelden
    Wilt u naar de paassamenkomst in de Doelen en heeft u zich nog niet aangemeld, of heeft u nog geen uitnodiging ontvangen? Meld u dan nu hier aan (maximaal 2 personen per aanmelding). De samenkomst is op 9 april, in de Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam, 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur).

    Entreebewijs
    Het entreebewijs geeft toegang tot de Doelen en de zaal. Het bevat geen gereserveerde stoelen. De plekken zijn merendeels vrij te kiezen.

    Bus
    Als u als gemeenschap met de bus komt, wilt u dat dan even laten weten via ontmoeten@apgen.nl? Zo kan er rekening mee worden gehouden voor de Doelen.

     

    Gepubliceerd op

  • herinnering vacatures bestuursleden

    Voor het nieuwe bestuur zijn we op zoek naar een bestuurder Financiën en een bestuurder Operationele zaken. Als je belangstelling hebt voor een van deze functies, dan kan je nog reageren tot en met 2 april. Meer informatie vind je op de website.

    Gepubliceerd op

  • inspiratieavond Broze aarde

    Het gedicht Broze aarde: Een mis voor het universum van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog komt tot leven in een Nederlandstalige uitvoering op 15 april a.s. door wetenschappers, zangers, musici, dansers, geur- en beeldend kunstenaars.

    De voorstelling start om 17.00 uur in het gebouw van Amsterdam Slotervaart, Louis Bouwmeesterstraat 214. Meer informatie, ook over de aanmelding, vind je op de website.

    Gepubliceerd op