Landelijke mededelingen week 46

  • concert landelijk orkest

    Op vrijdagavond 25 november 2022 om 20.00 uur geeft het landelijk orkest zijn eerste concert. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus aanmelden kan nog via de website. Daar vind je ook meer informatie.

    Kom naar Zwolle en laat je verrassen!

    Gepubliceerd op

  • programma Zichtbaar Bewegen

    We zijn in beweging. Naar een religieus-humanistisch beweging van mensen. Waar liefhebbers van ons gedachtegoed met hun zingevingsbehoeften centraal staan. Waar we ons samen verdiepen, elkaar nabij zijn en inspireren tot liefdevol leven. Hoe we samenwerken en dingen organiseren is hier dienstbaar aan. Daarom willen we de besturing en organisatie van het genootschap als geheel, de gemeenschappen die we vormen en de activiteiten die we ontplooien, verbindend en toekomstbestendig maken.

    Vanaf Pasen zijn binnen het programma Zichtbaar Bewegen werkgroepen aan de slag gegaan met:

    • het opstellen van nieuwe statuten;
    • de uitwerking van een nieuw bestuursmodel;
    • het in kaart brengen van hoe gemeenschappen zich organiseren en onderling samenwerken;
    • een andere werkwijze van de landelijke organisatie waarbij meer verbinding en samenwerking is met en ruimte is voor degenen die actief betrokken willen zijn bij het genootschap.

     

    Dit ledenjournaal gaat in op de eerste twee punten. De volgende stap is het zoeken en aanstellen van een nieuwe bestuursvoorzitter. Alle informatie over de gezette en nog te nemen stappen in Zichtbaar Bewegen vindt u op apgen.nl/zichtbaarbewegen.

     

    Gepubliceerd op

  • landelijke ere- en kinderinspiratiedienst

    Zondag 20 november is er in Tilburg een landelijke eredienst. Aansluitend is daar om 11.00 uur een speciale kinderinspiratiedienst. Het thema van de landelijke dienst is 'de zaadjes van compassie'. En het thema van de kinderdienst is 'de rechten van het kind'.  Zuster Annemieke Floor-Schreudering en broeder Richard Bos verzorgen beide diensten. Voor de kinderdienst krijgen ze daarbij hulp van zuster Monique van Strien.

    Gepubliceerd op