Terug naar activiteitenoverzicht
8 september 2024

Paperclip-lezing Gemeenschapswaarden

Hengelo

Zondag 8 september 2024 neemt prof.dr. Irene van Staveren ons mee in wat haar perspectief geeft: gemeenschapswaarden. Zij is hoogleraar pluralistische ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar expertise is op het gebied van ethiek en economische filosofie en ze werkt aan onderwerpen als sociale cohesie, duurzaamheid, maatschappelijke ongelijkheid en uitsluiting in relatie tot economie. Ze schrijft onder meer in Trouw en werd onlangs geïnterviewd door Nieuw Wij.

Deze lezing is deel van een serie aan lezingen over kiemkracht, met als thema: wat geeft jou perspectief? De sprekers nemen het publiek mee in hoe zij dagelijks proberen te leven vanuit hun ideaal. Ze geven een inkijkje in wat hen motiveert, waardoor ze geraakt worden, welke barrières ze zijn tegengekomen, en wat hen een gevoel van verantwoordelijkheid geeft.

Entree gratis

Iedereen is welkom in het sfeervolle gebouw van het Apostolisch Genootschap in Hengelo. Naderhand is er een (gratis) kopje koffie of thee en de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten. De entree is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Leven vanuit je ideaal

De lezing van Irene van Staveren is deel van een serie lezingen waarin de sprekers het publiek meenemen in hoe zij dagelijks proberen te leven vanuit hun ideaal. Ze geven een inkijkje in wat hen motiveert, waardoor ze geraakt worden, welke barrières ze zijn tegengekomen, en wat hen een gevoel van verantwoordelijkheid geeft.

Noteer de volgende lezingen ook alvast in je agenda: 

Foto: Eric Bronkhorst

apgen-activiteiten-paperclip.png

Paperclip is een regionaal initiatief van het Apostolisch Genootschap. 

Waar en wanneer?

Datum
zondag 8 september 2024
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap, Dennenbosweg 94, Hengelo