Terug naar activiteitenoverzicht
14 september 2024

Oecumenische vredesdienst Raad van Kerken

Heemskerk

We leven in een tijd waarin meningen luidkeels klinken. Debatten zijn hard en gepolariseerd. De gulden middenweg wordt met regelmaat geblokkeerd door stevige standpunten. Ook daar kun je weer wat van vinden maar het is de vraag of je daarmee veel verder komt… Tijdens de openingsviering van de Vredesweek 2024 willen we daarom vooral luisteren naar verhalen van anderen: wie is die ander, wat beweegt haar, wat geeft hij mij te denken?

Aan het begin van deze Vredesweek vertelt Monique van Strien haar verhaal. Ze is onder meer voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid en maakt al jaren deel uit van een medisch team dat twee weken per jaar werkt in DR Congo. Voor Monique draait het leven om gehoord en gezien te worden: niet om grootsheid of prestaties maar om de eenvoudige erkenning van onze menselijkheid en verbondenheid.

In de viering is verder ruimte voor muziek, enkele teksten en gebed. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nog wat na te praten.

De openingsviering van de Vredesweek 2024 wordt georganiseerd door de Raad van Kerken IJmond Noord. De toegang is vrij en iedereen, ongeacht geloof of levensbeschouwing, is van harte welkom.

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 14 september 2024
Tijd
19:30 - 20:30 uur
Locatie
Gebouw Apostolisch Genootschap Heemskerk, Jean Monnetstraat 1, Heemskerk