Terug naar activiteitenoverzicht
27 september 2024

In liefde de aarde bewonen, een eerste aanzet.

Baarn

Op vrijdag 27 september vertelt opiniemaker en filosoof Stephan Huijboom over zijn onderzoek, dat draait om de vraag hoe wij in liefde de aarde kunnen bewonen en welke rol religieus-humanistische geestelijke zorg daarin kan spelen.

Geestelijk verzorgers komen in hun werk steeds vaker mensen tegen die zich zorgen maken om de gezondheid van de aarde. Mensen die worstelen met klimaatangst en met vragen als: 'Wie ben ik in relatie tot de aarde die ik bewoon? Hoe kan ik leven vanuit afhankelijkheid en verbondenheid met andere mensen en levensvormen?' Wat voor soort troost kunnen geestelijk verzorgers dan (mede)scheppen of in het leven brengen?

Onder andere de filosofie van liefde van Iris Murdoch speelt een belangrijke rol in het onderzoek. Volgens haar kunnen mensen in spiritueel en moreel opzicht groeien door liefdevol en aandachtig te kijken. Wat bedoelt ze daarmee? Hoe groeien wij, als we op Murdochiaanse wijze niet alleen aandacht aan elkaar schenken maar ook aan andere dieren, planten, en ecosystemen?

Iedereen is welkom, bijwonen is gratis. Aanmelden kan via de knop onderaan.

Afbeelding: "Trees at Hampstead: The path to church" van de schilder John Constable

Waar en wanneer?

Datum
vrijdag 27 september 2024
Tijd
14:00 - 16:00 uur
Locatie
Berg en Dal, Jacob van Lenneplaan 12, Baarn

Meld je hier aan