Terug naar activiteitenoverzicht
18 september 2024

Lezing Manuela Kalsky: ‘De prijs van Vrede’

Harderwijk

Hoe bewaren we de vrede in eigen land? Deze vraag houdt menigeen bezig. Het wij-zij-denken tiert welig. Oorlogen dichtbij en veraf hebben invloed op onze samenleving. Fake news en rechtsextremisme dreigen onze democratische rechtsstaat te ondermijnen. Wat is er nodig voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving? Hoe verbinden we verschillen? Zijn er vanuit religies en levensbeschouwingen oplossing te vinden tegen het wij-zij-denken? 

Tijdens de Vredesweek neemt Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong Leerstoel voor Religie, Waarden en Maatschappelijke Transformaties aan de Universiteit voor Humanistiek, ons mee langs voorbeelden en antwoorden op deze vragen.

Over Manuela Kalsky

Manuela Kalsky is theologe en studeerde en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was directeur van het theologisch onderzoekscentrum van de Nederlandse dominicanen (DSTS) en Edward Schillebeeckx-leerstoelhouder voor Theologie en Samenleving aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. 15 jaar geleden richtte zij het toonaangevende online-platform Nieuwwij.nl op het gebied van interlevensbeschouwelijke en interculturele diversiteit op. Zij is een graag geziene gast in de media en publiceerde o.a. samen met Heleen Murre-van den Berg de bundel: De Prijs van de vrede. Geweldloosheid in een gewelddadige wereld?, Berne Media, Heeswijk 2017.

Foto: Universiteit voor Humanistiek

Waar en wanneer?

Datum
woensdag 18 september 2024
Tijd
20:00 - 21:00 uur
Locatie
Gebouw Apostolisch Genootschap Harderwijk, Veldkamp 76 Harderwijk
Contactpersoon
P. Groen-Abbink, harderwijk@apgen.nl