Terug naar activiteitenoverzicht
13 oktober 2024

Paperclip-lezing Verwondering

Hengelo

Op 13 oktober neemt dr. Jacky van de Goor je mee in wat haar perspectief geeft: verwondering. In 2021 promoveerde ze aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar zingeving en de kracht van verhalen. Verwondering speelt daarin een cruciale rol: niet alleen als emotie, maar bovenal als mindset. Om het bijzondere te zien in het gewone, om te allen tijde ‘ja’ te zeggen tegen wat zich aandient.

Hoe kun je een verwonder-mindset trainen? In deze interactieve bijeenkomst gaan we dat actief ervaren en ermee experimenteren aan de hand van het gedachtegoed van filosoof Martin Buber en inzichten uit Jacky’s onderzoek. Welke soorten verwondering zijn er? Wat is het verschil tussen verwondering en ontzag? Je ervaart de kracht van poëtisch luisteren en het werken met verhalen om je verwondering de ruimte te geven.

Entree gratis

Iedereen is welkom in het sfeervolle gebouw van het Apostolisch Genootschap in Hengelo. Naderhand is er een (gratis) kopje koffie of thee en de gelegenheid om elkaar informeel te ontmoeten. De entree is gratis, een gift t.b.v. Stichting Hartekind wordt erg op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig.

Leven vanuit je ideaal

De lezing van Jacky van de Goor is deel van een serie lezingen waarin de sprekers het publiek meenemen in hoe zij dagelijks proberen te leven vanuit hun ideaal. Ze geven een inkijkje in wat hen motiveert, waardoor ze geraakt worden, welke barrières ze zijn tegengekomen, en wat hen een gevoel van verantwoordelijkheid geeft.

Noteer de volgende lezingen ook alvast in je agenda: 

  • zondag 9 februari 2025, 10.00 uur, drs. Monique van Strien, voorzitter Beweging van Barmhartigheid

apgen-activiteiten-paperclip.png

Paperclip is een regionaal initiatief van het Apostolisch Genootschap. 

Waar en wanneer?

Datum
zondag 13 oktober 2024
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Apostolisch Genootschap, Dennenbosweg 94, Hengelo