Terug naar activiteitenoverzicht
17 oktober 2024

Geurbeleving en geestelijke zorg: een oefening in ecospiritualiteit

Baarn

Een workshop voor iedereen die mensen begeleidt in het omgaan met levensvragen, zoals geestelijk verzorgers en coaches.

Hans Alma (hoogleraar Geestelijke zorg en religieus-humanistische zingeving) en Claudia de Vos (geurpsycholoog) nemen je mee op een reis door de tentoonstelling Connecting Scents* waarbij de relatie tussen geurbeleving en geestelijke zorg centraal staat.

Aan de hand van haar boek Geurpsychologie voor iedereen. Een aromatisch kompas in de wereld van essentiële oliën, legt Claudia de Vos uit hoe belangrijk geuren zijn voor ons welbevinden. Geuren zetten aan tot herinneren, overdenken en praten. Toch is geur een onderbelicht zintuig in kunst én in geestelijke zorg. Via praktische oefeningen reikt Claudia mogelijkheden aan om geur in te zetten bij de begeleiding van mensen.

Hans Alma onderzoekt de spirituele betekenis van geur aan de hand van haar boek Ecospiritualiteit. Over de weg naar planetaire gezondheid. Hoe helpt geur ons tot nieuwe verbindingen te komen met elkaar en met andere levensvormen? Kan geur een rol spelen in de spirituele transformatie die nodig is voor herstel van de gezondheid van de aarde? Hoe kan geestelijke zorg daaraan bijdragen?

Je gaat op interactieve wijze aan de slag met elkaar met werkvormen die de verbeeldingskracht prikkelen.

Kosten

€ 200, inclusief de twee genoemde boeken, lunch, koffie, thee (€ 75 voor studenten en leden Apostolisch Genootschap).

Je rondt je aanmelding af via onze partner Yourticketprovider

*De tentoonstelling Connecting Scents is vanaf 12 september t/m 8 december 2024 te bezoeken op villa Berg en Dal in Baarn.

Waar en wanneer?

Datum
donderdag 17 oktober 2024
Tijd
10:00 - 16:00 uur
Locatie
Villa Berg en Dal - Jacob van Lenneplaan 12, Baarn