Terug naar activiteitenoverzicht
23 november 2024

Geurceremonie 'Luisteren naar geur'

Baarn

Op zaterdag 23 november vindt een speciale geurceremonie plaats in villa Berg en Dal in Baarn.

Deze geurceremonie baseerde kunstenaar Claudia de Vos op haar ervaringen met de speciale Kodo-ceremonie in Japan. Kodo betekent: luisteren naar geur. Het is een traditioneel Japans geurspel uit de 15e eeuw wat nog maar door enkelen wordt beoefend. In het Japanse Nara leerde Claudia de Vos erover van Kodo-meester Terada san. Die kennis deelt ze deze middag.

Claudia: 'We gaan samen langs verschillende ceremoniële handelingen en spelen het geurraadsel na. Het is een vereenvoudigde versie die een goede indruk geeft van de echte Kodo-ceremonie.'

Je zit tijdens de ceremonie in seiza style (geknield op de vloer). Neem als je wilt gerust een (meditatie) kussentje mee. En kun je niet op de grond zitten? Geen probleem, er zijn ook stoelen.

Na de ceremonie is er gelegenheid om na te praten over je ervaringen onder het genot van een kopje Japanse Soba-thee. Ook kun je de tentoonstelling Connecting Scents bezoeken.

Kosten deelname: € 49,- p.p. Er zijn 8 plaatsen beschikbaar (reservering op volgorde van binnenkomst).

Meld je aan via voor de Kodo-ceremonie met rondleiding via: info@geurambassadeur.nl.

Je kunt de tentoonstelling Connecting Scents ook op een ander moment bezoeken.
Lees meer over de tentoonstelling »

Foto: Frank van Biemen

Deze activiteit wordt georganiseerd door het Centrum voor Religieus Humanisme (CRH), een samenwerking tussen Apostolisch Genootschap en de Faculteit Religie en Theologie van de VU Amsterdam. Het CRH organiseert lezingen, workshops, cursussen en exposities ter verdieping van het religieus humanisme. Meer info vind je op apgen.nl/CRH.

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 23 november 2024
Tijd
14:00 - 16:00 uur
Locatie
Villa Berg en Dal - Jacob van Lenneplaan 12, Baarn