Terug naar activiteitenoverzicht
24 maart 2024

Landelijke ontmoeting Palmpasen

Nieuwegein

Met Pasen vieren we het feest van de verbondsvernieuwing. Het biedt ons de kans onze belofte om te leven in liefdevolle verbondenheid met al wat is, weer te voelen en waar te maken.

Ga meteen naar aanmelden »

Palmzondag

Dit jaar is de paassamenkomst op 24 maart 2024. Dat is op Palmzondag, de zondag voor Pasen. Dat betekent dat gemeenschappen Pasen samen, plaatselijk kunnen vieren. Met Palmzondag begint de Stille Week. Een periode waarin we stilstaan bij verhalen over standvastigheid, over trouw zijn aan een ideaal en jezelf én ook over verlangen en verwachting.

Stille Week

Voor de Stille Week is een handreiking geschreven voor gemeenschappen die kan helpen om plaatselijk aandacht te geven aan de periode rondom Pasen. In de handreiking vind je meer informatie over onder andere het werkboek Van Pasen tot Pinksteren, De Werken van barmhartigheid en het vernieuwen van het verbond.

Doeboekje voor de jeugd

In het doeboekje voor jeugd wordt aandacht besteed aan alle gebeurtenissen in de Stille Week. Door middel van korte verhaaltjes en opdrachten kun je samen met je kind(eren) op leuke en ontspannen wijze op zoek gaan naar wat de Stille Week en Pasen ons te zeggen hebben. Het boekje kun je hier downloaden.

Weekbrieven

Dit jaar valt Palmzondag op de vierde zondag van de maand en Pasen op de vijfde zondag. Voor beide dagen is een weekbrief geschreven. De weekbrief voor Palmzondag 24 maart kun je hier lezen. De weekbrief voor Pasen vind je hier.

De Stroom

Pasen neemt een bijzondere plaats in binnen het genootschap. Sinds de oprichting van het Apostolisch Genootschap is er elk jaar met Pasen een landelijke ontmoeting. En al vanaf 1966 is De Doelen in Rotterdam de locatie voor deze ontmoeting. Toch zal het vanaf dit jaar anders zijn. Wat blijft en wat zal er veranderen? Je leest er meer over in ‘Pasen: een feest van beloven en vernieuwen’. Het artikel staat ook in het lentenummer van De Stroom.

Voorproefje

Kan je niet wachten tot 24 maart? In een kort filmpje nemen we alvast een kijkje in het NBC en vertellen we wat meer over het programma.

Programma

De landelijke ontmoeting Palmpasen is dit jaar in het NBC Congrescentrum, Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Het programma voor deze ontmoeting:

13.00 uur inloop met koffie/thee en activiteiten op het ontmoetingsplein
13.40 uur zaal open
13.45 uur start voorprogramma
14.00 uur start dienst
16.00 - 17.00 uur hapje en drankje en activiteiten op het ontmoetingsplein
Parkeren en bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Het NBC is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Utrecht Centraal station met tram 20 of 21. Deze vertrekken iedere 7 minuten. Na 16 minuten uitstappen bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog maar 1 minuut lopen. Plan je route via 9292.

Auto
Het NBC ligt centraal in Nederland vlakbij de A2, A12 en A27. Vanaf de snelweg ben je binnen 6 minuten bij het NBC. Op het parkeerterrein rondom de locatie kun je gratis parkeren; er zijn 1.300 gratis parkeerplaatsen en 25 laadpunten voor elektrische auto’s. Plan je route via Google Maps.

Rolstoeltoegankelijkheid

Het NBC is ook voor mindervaliden goed toegankelijk. Er zijn geen drempels of smalle doorgangen. Zit je in een rolstoel, scootmobiel of ben je slecht ter been? We horen dat dan graag na aanmelding van je via ontmoetingen@apgen.nl. Zo kunnen wij er rekening mee houden en zorgen we dat er een plekje voor je in de zaal is. Wil je hierbij ook aangeven of je je partner of een begeleider meeneemt? Dan zorgen we ook voor een plekje voor hen.

Kinderopvang

Van verschillende kanten hebben we de gehoord dat het op prijs wordt gesteld als er kinderopvang (0 - 12 jaar) is. Aan die behoefte komen we graag tegemoet. Als je van de opvang gebruik wilt maken, kan je dit tot 1 maart aangeven als je je aanmeldt.

Aanmelding

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze ontmoeting. Wil je erbij zijn? Meld je dan uiterlijk vóór 8 maart aan. Je ontvangt dan een (digitale) entreekaart voor het NBC. De ontmoeting kan ook live, online gevolgd worden.

Je registreert een (gratis) entreekaart via onze partner Yourticketprovider.

Waar en wanneer?

Datum
zondag 24 maart 2024
Tijd
13:00 - 17:00 uur
Locatie
NBC Congrescentrum - Blokhoeve 1, Nieuwegein