Terug naar activiteitenoverzicht
14 december 2024

Cello Collectief winterconcerten

Utrecht

  • Middagconcert: 16.00 uur, deuren open om 15.40 uur
  • Avondconcert: 20.00 uur, deuren op om 19.40 uur

Luisteren naar mooie cellomuziek, kijken naar een voorstelling over ‘kinderlijke verwondering’, en dan ook nog bijdragen aan de toekomst van kwetsbare kinderen. Het kan alle drie tegelijk in het Stadsklooster te Utrecht op zaterdag 14 december

Het Cello Collectief, opgericht door Tjeerd Broerse, bestaat uit twaalf tot vierentwintig cellisten. Op 14 december slaat het de handen ineen met kleinkunstenaar Sander Beens en stichting WereldWijd voor Kinderen (WWvK), en verzorgen ze twee concerten plus een voorstelling. Met een speciaal ‘WWvK-ticket’ zamelen ze zo geld in voor de stichting. Ook kun je ter plaatse een donatie doen.
De concerten zijn voor jong en oud. Tickets koop je via cellocollectief.nl. Heb je nog een vraag? E-mail dan naar info@cellocollectief.nl.

Kinderlijke verwondering
Er is dus niet alleen muziek. Kleinkunstenaar Sander Beens geeft een voorstelling over ‘kinderlijke verwondering', het thema van de avond. Hij neemt je mee terug naar een onbezorgde jeugd. Het thema komt dan ook voort uit het oorspronkelijke doel van de concerten: het publiek een nostalgische warme winteravond bieden.

Beginnen bij jezelf
Volgens Tjeerd sluit de steun voor WWvK, dat zich inzet voor kwetsbare kinderen, goed aan bij de voorstelling. Tjeerd: ‘Vanuit het genootschap kreeg ik mee dat je voor een mooiere wereld bij jezelf moet beginnen. Het lijkt onbegonnen werk om ieder kind, waar ook ter wereld, een kansrijke opvoeding te bieden, maar WWvK durft het als doel te stellen. Daar helpen we met het Cello Collectief graag aan mee.’

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 14 december 2024
Tijd
15:45 - 21:30 uur
Locatie
Stadsklooster, Kanaalstraat 198, Utrecht