Terug naar activiteitenoverzicht
19 september 2023

Dialoog over moed

Heerenveen

Of je het nieuws nu op de voet volgt of van een afstand bekijkt: het is duidelijk dat er veel crisissen zijn in de wereld. Hoe voorkom je dat je verbittert, je machteloos voelt, of onverschillig wordt? Dat je je afsluit omdat je geen raad weet met je twijfel, verontwaardiging, angst of teleurstelling?

Tijdens deze dialoogavond onderzoeken we zowel het cynisme als de hoop. We delen inspiratiebronnen en ontdekken hoe we met deze emoties om kunnen gaan. We vertellen elkaar verhalen van de keren dat het wel lukte om aan vrede te bouwen, dichtbij en verder weg. Want hoe je het ook bekijkt: er is veel meer vrede dan oorlog in de wereld. Omdat de meeste mensen zorgen voor elkaar. Omdat de meesten opkomen voor degenen die gekleineerd worden. Omdat de meeste mensen elkaar proberen te inspireren om samen aan vrede te werken.

Het is een interactieve avond. Iedereen kan meepraten en zijn verhaal delen. Het gesprek wordt geleid door sociaal-pedagoog Jan Durk Tuinier, verbonden aan de Stichting Vredeseducatie. Toegang is gratis. Meld je aan via zinadvies@xs4all.nl

Deze dialoogavond maakt deel uit van de vele activiteiten die in de Vredesweek door het hele land georganiseerd worden. Voor een overzicht van activiteiten, kijk op apgen.nl/vredesweek.

Waar en wanneer?

Datum
dinsdag 19 september 2023
Tijd
19:30 uur
Locatie
Piet van der Hemstraat 2, Heerenveen