Terug naar activiteitenoverzicht
11 november 2023

Novemberconferentie 2023

Utrecht

Zaterdag 11 november was de novemberconferentie in Utrecht. Een dag om elkaar te spreken en te inspireren. Voor voorgangers, eerste hulpen en plaatselijke middelpunten.

Hieronder kan je de film van Nanda Ziere en Marten van der Wal bekijken. Ze geven antwoord op vragen uit het land.

Werksessies

Er waren zeven werksessies. Bij verschillende werksessies werd een presentatie gegeven. Je kan deze bekijken bij de betreffende werksessie. Enkele presentaties ontbreken nog, we voegen deze zo snel mogelijk nog toe.

1. Transformatief voorgaan

Met energie en plezier voorganger zijn. Oog hebben voor de actualiteit, een veranderende gemeenschap, maatschappelijke vraagstukken, levensvragen van gemeenschapsleden en dat, terwijl je niet alles hoeft te kunnen. Hoe doe je dat? Lenneke Post van de VU-Amsterdam vraagt je mee te denken in de opzet van een training voor voorgangers die begin 2024 start. De visie van broeder Marten van der Wal en zuster Nanda Ziere is er onderdeel van.

2. Inspireren tijdens de dienst

Het is essentieel, maar niet altijd zo eenvoudig. The Speech Republic zal als liefhebber van ons genootschap ook nu weer verzorgers zeer vakkundig begeleiden en inspireren in het voorgaan. Pinksteren in november!

3. Being mindful: ontspanning en religiositeit

Aandacht is een krachtige weg naar ontspanning. Bij alle drukte in het hier en nu zijn. Een ding tegelijk, maar ook open staan en verbinding ervaren met de ander en de natuur om je heen. Eric Oostdijk is een ervaren mindfulness trainer met apostolische achtergrond. Hij laat je ervaren hoe je tot ontspanning komt en laat je het verband zien tussen ontspanning, innerlijke houding en religiositeit.

Download de PowerPoint van de werksessie Mindfulness »

4. Buitenluchtinspiratie

Een verfrissende, inspirerende wandeling in de natuur. Het wonder dichtbij. Ervaar onder deskundige en bevlogen begeleiding de diepte van het alledaagse en hoe je daar verbinding mee maakt.

5. Effectieve balans in gezinsleven en zingeving

Je gezin, je baan en de gemeenschap, sporten, hobby's en vrienden. Allemaal belangrijk en het kost tijd. Je voelt je verantwoordelijk, gaat af en toe of eigenlijk te vaak over je grens, je krijgt energie, maar moet ook opletten dat het niet te veel kost. Hoe vind en houd je een gezonde balans in de zaken die je leven de moeite waarde maken?

Download de PowerPoint van de werksessie Effectieve balans in gezinsleven en zingeving »

6. Ritualiteit in het genootschap

Al van oudsher zijn rituelen een belangrijk deel van de apostolische cultuur. Vol waarde en betekenis. Hoe belangrijk is die ritualiteit voor jou? Welke waarde heeft het voor het beleven van ons geloof? Sta je er nog bij stil in de gemeenschap of tijdens de dienst? En wat is ook weer de achtergrond van de rituelen die we gebruiken? Sta samen stil bij het nut en misschien wel de noodzaak van apostolische ritualiteit.

Download de voorbereiding en inhoud van de werksessie Ritualiteit in het genootschap »

7. De vrije ruimte

Jij ontmoet in deze ruimte anderen, maar er is geen agenda of specifiek onderwerp. Stel je open voor dat wat ontstaat en beweeg mee met de energie die het oplevert.

Inspiratieplein

Over het inspiratieplein

Op het inspiratieplein was er informatie over:

  • ‘In the spotlight’, waar je kan meebewegen in een stroom van enthousiaste, bijzondere en inspirerende vormen van ontmoeten. Ga in gesprek met de initiatiefnemers en ondersteuners.
  • ‘Gemeenschapsontwikkeling’, waar je terecht kan met vragen, ideeën, op het gebied van ontwikkelingen in je gemeenschap.
  • ‘Snuffelhoek ondersteuning’, waar je kunt rondneuzen in allerlei vormen van ondersteuning die kunnen helpen op de plek waar je werkt in de gemeenschap.

In deze flyer vind je meer informatie over het inspiratieplein. En hier vind je een overzicht van materialen die in principe in elk gebouw aanwezig zijn of vindbaar zijn op de website. Kun je iets niet vinden? Neem contact op met het dienstencentrum en we helpen je verder. Heb je een suggestie om dit overzicht aan te vullen? Mail naar: stermeulen@apgen.nl.

Sfeerimpressie

Bekijk hier de sfeerimpressie die van de conferentie is gemaakt.

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 11 november 2023
Locatie
Congrescentrum Mereveld - Mereveldseweg 9, Utrecht