Terug naar activiteitenoverzicht
17 september 2022

Walk of peace Almelo

Almelo

Op zaterdag 17 september as organiseert de Ambassade van Vrede Almelo een Walk of Peace. De inloop is vanaf 13.30 uur in de Bleekkerk aan de Hofstraat 1 en begint met een kopje koffie, thee of ranja.

Van 14.00 tot 14.30 uur treedt het Oekraiens Kinder- en moederkoor Soloveiko op. Daarna lopen de deelnemers door het centrum naar het Kerkplein en vervolgens naar de Sint-Georgiusbasiliek. In de Grote Kerk is een mini Vredesconcert en zijn er toespraken van de burgemeester van Almelo, de heer Arjen Gerritsen en de heer Albert Gietelink, voorzitter van het Humanistisch Verbond Noordoost-Overijssel. Op het Kerkplein zijn hapjes en drankjes en danst de Kinderdansgroep van de Armeens Apostolische Kerk. Daarna is er rond half vijf in de Basiliek een korte Vredesviering. We sluiten af in de tuin van de kerk met soep voor iedereen en laten Vredesduiven los.

Deelnemers hoeven niet aan de hele wandeling deel te nemen maar kunnen ook afzonderlijk naar de Bleekkerk, de Grote Kerk of de Basiliek komen.

Walk of Peace

Een Walk of Peace is geen mars, maar een wandeling. De deelnemers lopen in de binnenstad een route. Met de Walk of Peace beleven we en laten we zien dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan. We lopen samen met anderen, met wie we veel meer gemeen hebben dan verschillen. We verbinden ons met vrede en met elkaar!

Ambassade van Vrede

Vrede: het is niet vanzelfsprekend. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en voortdurend geweld elders. Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we zien dat het ook anders kan. Honderden verschillende activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig geluid. “Generatie Vrede" staat op. Gelukkig zijn er op veel plekken mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten.

De Walk of Peace wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Raad van Kerken Almelo en het Apostolisch Genootschap.

Meer informatie?

Cobi Noordhoff (gemeenschap Almelo) vertelt je graag meer: cobinoordhoff@gmail.com of 0546-860948

apgen-activiteiten-vredesweek-2022-banner-alles-2.jpg

Waar en wanneer?

Datum
zaterdag 17 september 2022
Tijd
13:30 - 17:30 uur
Locatie
Start: Bleekkerk - Hofstraat 1, Almelo